Bruggink geniet van SC Heerenveen: ''Zoveel slimheid in die ploeg''

Met een ongekende overtuiging zette SC Heerenveen zaterdag in de eerste helft tegenstander RKC Waalwijk eenvoudig aan de kant. Het werd uiteindelijk nog 3-2 maar voor de rust waren de Friezen heer en meester in het eigen Abe Lenstra Stadion.

Analist Arnold Bruggink was behoorlijk onder de indruk van de eerste helft van SC Heerenveen. "Het zit hem heel erg in de beweging van de spelers. Of het nou Joey Veerman is of Siem de Jong, ze hebben er zoveel gevoel voor... Als je er goed op let, dan zie je dat Siem de Jong zo'n slimme speler is die het spel heel goed aanvoelt", analyseert Bruggink in de rust van het duel bij ESPN.

RKC had duidelijk veel moeite met de vele wisselingen op het middenveld bij Heerenveen. "Het zit allemaal in lopende mensen, er zit veel beweging in", vervolgt Bruggink. "Dit is zo'n wedstrijd dat als je Joey Veerman, Siem de Jong en Henk Veerman hebt én een Tibor Halilovic die constant onderweg is, dan kunnen ze dit allemaal. Daar geniet ik dan echt van, er zit zoveel slimheid in die ploeg."

Hoewel de 1-0 vanaf de strafschopstip werd gemaakt, was de opbouw naar het penaltymoment alleen al prachtig. "Het is een prachtige pass van Siem de Jong en de opbouw is echt heel goed. Hoe Veerman de bal ook meeneemt... Dat is precies de aanname die hij nodig heeft om voorlangs te kruisen", aldus de oud-speler van SC Heerenveen, die Ahmed Touba uiteindelijk de overtreding zag maken.

Bij de tweede Friese goal eisten Filip Stevanovic en Tibor Halilovic de aandacht op. "Maar ook de pass van Joey Veerman is zo verschrikkelijk goed gedaan. Dat is ook net het moment dat je als aanvaller zit te wachten als je de ruimte hebt en de bal in de voet krijgt. De assist van Stevanovic is ook echt schitterend gedaan."

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand