Bruggink blikt terug: ''Dat heb ik jaren achter me aan gesleurd''

Arnold Bruggink stond vroeger te boek als een enorm talent. De huidige analist had moeite met de verwachtingen, vertelt hij bij RTV Oost.

De analist van FOX Sports zou nog wel eens aan de slag willen gaan binnen een betaald voetbalclub. ''Maar dan wel bij de jeugd. Dat boeit mij het meest, de talentenontwikkeling. Er wordt veel te veel gekeken naar het het hier en nu. Je moet jongens de kans geven om te groeien en daarbij ook kijken naar het karakter.''

Bruggink had twijfels tijdens zijn loopbaan, bekent hij. ''Na een goal in mijn beginperiode bij FC Twente kopte Voetbal International op woensdag: 'Bruggink wordt een hele grote'. Dat heb ik wel jaren achter me aan gesleurd. Misschien nog wel meer dan teleurstelling voor mijn omstanders'', zegt hij. Tijdens zijn loopbaan veranderde dat zelfbeeld wel.

''Dat was tot mijn periode bij sc Heerenveen. Daar heb ik pas geleerd dat het glas halfvol was kijkend naar mijn carrière. En ik had ook niet de drive om ten koste van alles te overleven. Karakter is zoveel belangrijker dan talent in het topvoetbal.''

Arnold Bruggink: "Karakter is zoveel belangrijker dan talent in het topvoetbal" https://t.co/blW0VhFv7i #rtvoost pic.twitter.com/EL490KOnsB

— RTV Oost Sport (@rtvoostsport) October 10, 2020
Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand