Bruggink: "Bij SC Heerenveen kwam ik er wel mee in aanraking"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink vindt dat het mentale aspect bij profvoetballers nog wordt onderschat. De analyticus verwacht zelfs dat dit thema alleen maar groter wordt, ook na het besluit van voormalig PSV-middenvelder Davy Pröpper om te stoppen met voetballen.

"Het is een belangrijk thema", vertelt Bruggink in de podcast van Voetbal International. "En ik denk dat de druk op spelers tegenwoordig alleen maar extremer wordt, met alle media en sociale media."Iedereen kan er wat van vinden en een mening zit nooit meer in het midden. Bij ons (ESPN, red.) bijvoorbeeld ook. Ik probeer soms nog wat nuance aan te brengen", legt hij uit.

"Maar het moet vaak óf een 'niet normaal megatalent' zijn óf het is 'dikke ruk'. Er zit weinig meer tussen. In mijn tijd was dat minder." Ook Bruggink kreeg het stempel van 'groot talent'. "Daar heb ik zelf ook last van gehad en dat zal je straks misschien ook zien bij Joey Veerman. Dat is wel de druk die erbij komt kijken. Hoe ga je dan met tegenslagen om? Dat is lastig."

Voormalig PSV-preses Harry van Raaij gaf Bruggink het advies om met een sportpsycholoog te praten. "Toen zei ik: Nee joh, dat heb ik helemaal niet nodig. Vier jaar later kwam ik er bij SC Heerenveen wél mee in aanraking. Toen dacht ik wel: Had ik maar naar Van Raaij geluisterd. Had ik het maar eerder gedaan. Het gaf een soort bevrijding, je komt zelf tot oplossingen."

Weet SC Heerenveen zaterdag te winnen bij FC Twente? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.90x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op SC Heerenveen en pak 58 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand