Brouwers woest: "Dat je zo vrij kan staan, dat is gewoon bizar"

Luuk Brouwers baalt
Luuk Brouwers baalt Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Na afloop sprak Omrop Fryslân met Luuk Brouwers.

Volgens Brouwers had Heerenveen het duel in de eerste helft onder controle. "Je scoort twee goede doelpunten. Ze kregen er geen druk op en we speelden heel comfortabel aan de bal", vervolgt de middenvelder. "In de rust zeg je dan tegen elkaar: 'blijf zo doorgaan, maar verwacht wel een ander Fortuna in de tweede helft'."

Dat laatste gebeurde ook. "Zij gingen natuurlijk op zoek naar die 2-1 en 2-2. Dan krijg je een belachelijke penalty tegen en dan weet je dat het vaak nog niet klaar is bij ons", zegt Brouwers. "Wij hoeven maar een doelpunt tegen te krijgen en vaak volgt dan ook snel de tweede."

Fortuna wist maar liefst twee doelpunten uit een corner te maken. "Dat is volgens mij ook het enige waaruit ze gevaarlijk kunnen worden. Dat is ook hun kracht. Ze hebben veel mankracht, dus gooien die bal in 'de 16' en hopen dat ie goed valt."

Bij de laatste goal kon Alen Halilovic helemaal in vrije positie scoren. "Dat je zo vrij kan staan, dat is gewoon bizar. Iedereen heeft een taak, en dat is je directe tegenstander niet laten koppen. Ik snap best dat een tegenstander soms een duel wint, maar dat iemand zó vrij staat vind ik bijzonder."

Lees meer:
0 reacties