Brouwers over 'onhandige' uitspraak: "Je krijgt doodsbedreigingen..."

Luuk Brouwers en Tristan Gooijer
Luuk Brouwers en Tristan Gooijer Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor eerder dit seizoen met 4-1 van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. "Ze lopen hier van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen", zei Luuk Brouwers over de Ajacieden na het duel van vorig jaar. Dat zorgde voor een hoop ophef, met name voor de SC Heerenveen-middenvelder zelf.

"Vooropgesteld: het was geen handige uitspraak van me", zegt Brouwers tegen het Brabants Dagblad. "Maar als je dan ziet wat voor scheldkanonnades je op je afgevuurd krijgt, dat is niet normaal. Ze schelden met ziektes, je krijgt doodsbedreigingen en ook je familie weten ze te bereiken. Ongelooflijk eigenlijk."

Afgelopen weekend nam Heerenveen revanche en won het met 3-2 van Ajax. Was de zege op Ajax en de uitzinnige reactie na de wedstrijd een reactie op de heenwedstrijd in Amsterdam, en het gejuich van de Ajacieden toen? Brouwers: "Voor mij niet."

"Het had er meer mee te maken dat we nu eindelijk een voorsprong wél over de streep trokken. En je wint van Ajax, wat toch gewoon een topploeg is. Dat kwam er eigenlijk allemaal uit", aldus Brouwers.

Lees meer:
0 reacties