Broodvoetballer' Reza: ''Wanner hij er twintig maakt, is hij weer weg''

Reza Ghoochannejhad eiste zondagmiddag met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op in de uitwedstrijd tegen PSV. Toch stond SC Heerenveen na afloop met lege handen. Tony Alberda was de laatste speler van de Friezen die een hattrick maakte in een wedstrijden waarin Heerenveen niet wist te winnen.

"Al was dat wel een iets betere tegenstander dan dit PSV", lacht Alberda, die in november 1993 drie goals maakte in de uitwedstrijd tegen Ajax (8-3 nederlaag). Danny Blind, Frank Rijkaard, Jari Litmanen, de broertjes De Boer. Die mannen. Ze hadden een jaar eerder ook al de UEFA Cup gewonnen en zouden een seizoen na deze wedstrijd tegen ons de Champions League winnen. Dat zie ik dit PSV nog niet doen. Zij maken op mij nog de indruk dat ze vrij kwetsbaar zijn."

Alberda genoot wel van de prestatie van Ghoochennejhad. "Ik vond dat hij het reteknap deed zondag", geeft hij aan in gesprek met het Friesch Dagblad. "Hij stond telkens op de goede plek en het waren ook nog eens drie totaal verschillende goals. De eerste vond ik het knapst, al was de aanval op zichzelf al prachtig. Maar de manier waarop hij de bal over de doelman van PSV chipte verraadde wel veel kwaliteit. De kalmte om het in alle haast zo af te maken. Het is net als met een strafschop. Dat leer je niet, zoiets zit in je. Je beheerst het, of niet."

Ghoochennejhad speelt met vertrouwen bij SC Heerenveen. "Als die Larsson nog eens wat beter om zich heen kijkt, maakt Reza er nog veel meer", meent Alberda. "Het nadeel daarvan is, dat wanneer hij er twintig of meer maakt, hij weer weg is. Het blijft een broodvoetballer", aldus de oud-speler van SC Heerenveen, die Reza aanraadt om nog een jaar te blijven. "Pas in een tweede seizoen kun je zien of dit een incident is, of dat hij echt zo goed is. Verdedigers gaan hem vanaf nu nog scherper in de gaten houden, dus het is interessant om te zien hoe hij daar mee omgaat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand