Yoshua St. Juste: "Ik zou wel willen ruilen, qua financiën dan"

Vandaag gaat in Nederland UEFA Futsal EURO 2022 van start. Voor het Nederlands Efltal speelt, onder andere, Yoshua St. Juste. De oudere broer van voormalig Feyenoord-speler Jeremiah St. Juste.

“De techniek, de explosiviteit. Ik ben redelijk allround, je moet hier alles kunnen. Op het veld ben je meer een specialist, maar in de zaal moet iedereen verdedigen, aanvallen en tactisch ijzersterk zijn", vertelt St. Juste in gesprek met Voetbalzone. "Ik wilde eigenlijk veldvoetballer worden. Je hebt daar vaak trainers die denken: ach die zaalvoetballers. Als ik dan twee, drie man passeerde hoorde je ze opeens niet meer”, vertelt St. Juste lachend.

Yoshua is de oudere broer van Jeremiah St. Juste, die als profvoetballer voor sc Heerenveen en Feyenoord uitkwam en nu in Duitsland bij FSV Mainz 05 speelt. De zaalvoetballer heeft een goede band met zijn jongere broertje. "Net zoals ik trots op hem ben, zal hij trots op mij zijn. Wij gaan in onze eigen sport voor het hoogst haalbare. Futsal krijgt natuurlijk minder aandacht dan zijn sport."

"Voetbal is de grootste sport ter wereld, dat is niet te vergelijken. Ik zou wel met Jerry willen ruilen, qua financiën dan”, lacht de aanvaller. “We spelen weleens 1-tegen-1. De laatste keer dat wij dat hebben gedaan heeft hij het niet gered tegen me. Hij wil natuurlijk van zijn grote broer winnen, maar ik wil echt never nooit van hem verliezen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand