Breuer over die finale: ''Ik werd gek, ik moest en zou spelen''

Aan 17 mei 2009 zullen veel Heerenveen-supporters nog goede herinneringen hebben. Op die dag won SC Heerenveen haar allereerste prijs, de KNVB Beker. De Friese ploeg versloeg FC Twente na een penaltyreeks in de finale.

Gerald Sibon kan zich zijn vreugde nog goed herinneren. Sibon is één van de topscoorders aller tijden van SC Heerenveen. De aanvaller scoorde één goal in de KNVB beker, namelijk de beslissende penalty. "Na de bekerwinst kon ik wel 20 keer trouwen", deelt Sibon met Omrop Fryslân.

Voor aanvoerder Michel Breuer was het nog niet zo zeker dat hij in de finale zou worden opgesteld. Coach Trond Sollied gaf hem hier geen zeker gevoel over. "Hij gooide alles door elkaar. Dan maakte die weer een volledig andere opstelling. Ik wist niet wat er ging gebeuren maar ik had het gevoel dat ik niet overal bij was. Ik was echt door het dolle heen."

"Maar tijdens het trainingskamp kreeg ik dan weer wel een hesje, dan weer niet. Ik stond op een gegeven moment in ontbloot bovenlijf. Ik werd gek, ik moest en zou spelen", zo vertelt Breuer, die wist dat het een belangrijk moment van zijn carrière zou worden: of hij een prijs in zijn carrière zou pakken of niet. Het was voor hem erop of eronder.

"Ik wist ook wel: ik ben geen wereldvoetballer. Dit is misschien wel de enige kans voor mij", aldus Michel Breuer, die nadien met Sparta Rotterdam in 2016 ook nog kampioen werd in de Eerste Divisie.

Lees meer: