Breuer klaar met critici: ''Zij moeten wat te zaniken hebben en kijkers trekken''

Michel Breuer heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en daarmee komt er een einde aan zijn imposante loopbaan. De voormalig SC Heerenveen-verdediger was de laatste jaren echter steeds vaker het 'pispaaltje' in de landelijke media. 

“Het is televisie, hè? Zij moeten wat te zaniken hebben en kijkers trekken", beseft hij. "Het blijft tenslotte ook voetbal. Ik bekommer mij er niet echt om. Heb weleens gehad dat mensen op straat mij belachelijk maakten. Maar dat laat ik links liggen. Iedereen heeft een mening en mag die uiten. Ik ben gewoon dankbaar dat ik het mooiste beroep ter wereld heb mogen uitoefenen", aldus Breuer.

De routinier heeft al een idee wat hij in de toekomst gaat doen. "Ik heb TC III en II in de pocket en wil volgend jaar TC I nog halen", vertelt hij op de website van ELF Voetbal. "Dan heb ik alle papieren om het trainersvak in te gaan. Het trainersvak is anders dan zelf tussen de lijnen staan, maar ik weet dat ik het leuk ga vinden. Al zal ik soms voor mezelf nog wel even op de rem moeten trappen als ik de jongens een partijspel zie doen, haha", besluit de voormalig profvoetballer realistisch. 

Na ruim 20.000 minuten en bijna 20(!) seizoenen in het Nederlandse profvoetbal is het toch echt over voor Michel #Breuer. Wij spraken uitgebreid met hem over zijn debuut, leedvermaak, vakanties in #Zwolle en Europese tripjes met @scHeerenveen. https://t.co/gBG8n6TcCt #sparta pic.twitter.com/2yvsPClIRe

— ELF Voetbal ?? (@elfvoetbal) May 30, 2018

Lees meer: