BREAKING | SC Heerenveen lijdt miljoenenverlies over 2022-2023

SC Heerenveen-logo
SC Heerenveen-logo Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft woensdag de jaarcijfers gepresenteerd. In het seizoen 2022/2023 leed de Friese club een verlies van 3,6 miljoen euro. Dit valt te lezen in het jaarverslag wat de club naar buiten heeft gebracht op hun website.

"Als gevolg van afwaarderingen van enkele spelers, die aan het einde van het boekjaar alsnog administratief zijn verwerkt en het uitblijven van een oplossing voor de hoge huisvestingskosten, is dit verlies hoger dan aanvankelijk begroot", spreekt de club via hun website.

De netto-omzet van de club bedroeg 17,7 miljoen euro en daarnaast haalde de club 7,6 miljoen euro binnen uit transfersommen. Het was echter niet genoeg om de totale kosten van ruim 30 miljoen te kunnen dragen, resulterend in een verlies van bijna vier miljoen.

"Echter is er een positieve ontwikkeling te zien in de stijging van de omzet. Dit mede door het achterlaten van de Coronamaatregelen en hogere mediagelden, gebaseerd op Eredivisieprestaties. Ook de bezettingsgraad tijdens thuiswedstrijden is gestegen, wat heeft bijgedragen aan hogere inkomsten uit seizoenkaarten, losse tickets en sponsoropbrengsten", vervolgt de club.

SC Heerenveen streeft naar een omzet van minimaal € 20 miljoen in boekjaar 2024/2025, met een verwachte omzet van € 19,1 miljoen voor boekjaar 2023/2024. Het afgelopen boekjaar 2022/2023 bedroeg de omzet nog € 17,7 miljoen.

Lees meer:
0 reacties