"Braude was het kleine aapje om die enorme schouders van Brobbey"

Oliver Braude met Brian Brobbey
Oliver Braude met Brian Brobbey Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen zorgde zondag voor een fantastische prestatie door met 3-2 te winnen van Ajax. Sander de Vries vond vooral een moment tussen Oliver Braude en Brian Brobbey mooi.

"Ik moest enorm lachen om het moment dat Brian Brobbey opeens dacht van 'er zit wat op mijn schouder'. Maar dat was Oliver Braude", lacht De Vries in Omroep Abe. "Dat was in de tweede helft." Voormalig Voetbal International-journalist Reon Boeringa zag het ook: "Braude is in alles gewoon nog een jongetje, fysiek. Hij is klein, hij is vrij tenger en hij heeft ook nog een beetje dat gelaat van een jongetje dat nog geen baardgroei heeft."

"En dan heb je Brian Brobbey die zo sterk is en zo snel is en zo krachtig is. Je hebt gewoon twee enorme tegenpolen. En het leek gewoon heel even of Brobbey die sprint nog kon voortzetten met Braude op z'n rug, echt een soort rugzak", zegt Boeringa. De Vries trekt een mooie vergelijking: "Je hebt van die Kipling-tassen, daar hangt dan zo'n aapje aan. Braude was dan het kleine aapje, dat om die enorme schouders van Brobbey zat. Het was echt een prachtig moment."

De Vries vervolgt: "Die perschef van Ajax ging compleet uit zijn stekker. Die sloeg op die perstafel, 'blijf nou van 'm af, ongelooflijk!'. Die zat te schelden..."

Lees meer:
0 reacties