Braude: "Met alle respect, rechtsback staan is voor mij makkelijker"

Oliver Braude is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in het eerste elftal van SC Heerenveen. De 20-jarige Noor maakt veel indruk bij de Friese club, waar hij eigenlijk niet op zijn 'normale' positie speelt.

"Ik heb mijn hele jeugd op het middenveld gespeeld, als aanvallende middenvelder", begint Braude bij SC Heerenveen TV. "Nu ben ik rechtsback, en dat is een goede positie voor mij. Ik vind het makkelijk om daar te spelen. Ik kan dan veel zien op het veld. Als middenvelder moet je meer naar posities kijken: waar moet ik heen, waar moet ik gaan, waar moet ik rennen? Met alle respect, rechtsback staan is een beetje makkelijker."

"Je staat meer op je eigen plek. Het is dus makkelijker voor mij om daar te spelen dan wanneer ik op het middenveld speel, ook gezien mijn leeftijd. Op de rechtsback positie kan ik ook comfortabel aan de bal zijn. Het heeft me geholpen toen ik middenvelder was en nu ook op de rechtsback positie. Dus dat heb ik meegenomen naar de rechtsback positie", aldus Braude.

Lees meer:
0 reacties