Braude maakt indruk: "Daarmee is het hoofpijndossier opgelost"

Oliver Braude
Oliver Braude Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen wist afgelopen weekend met 1-3 te winnen in het uitduel bij Vitesse. De ploeg van Kees van Wonderen heeft de weg omhoog weer ingezet en dat heeft volgens clubwatcher Reon Boeringa mede te maken met de terugkeer van Sven van Beek.

"Dat SC Heerenveen in de eerste fase van dit seizoen defensief soms wankel oogde, had ook te maken met het nog ontbreken van Sven van Beek", schrijft hij in Voetbal International. "De aanvoerder was namelijk nog herstellende van de achillespeesblessure die hij begin dit kalenderjaar had opgelopen. De volledige comeback van Van Beek, een dragende speler voor Heerenveen, heeft de Friese defensie van veel meer body voorzien."

Ook het geschuif op de rechtsbackpositie zorgde voor onrust in de defensie. Uiteindelijk werd Oliver Braude voor de leeuwen gegooid en daarmee lijkt het probleem opgelost. "Sinds het thuisduel met Heracles is Braude basiskracht bij Heerenveen. Hij is in die duels betrouwbaarder gebleken dan zijn oudere concurrenten Hall en Ali. Daarmee is het hoofdpijndossier op rechtsback (voorlopig) opgelost, waarmee er sprake is van vastigheid in de laatste linie", aldus Boeringa.

Lees meer:
0 reacties