Braude krijgt kritiek: "Dat is toch wel handig voor een rechtsback"

Oliver Braude, met in de achtergrond Guus Til
Oliver Braude, met in de achtergrond Guus Til Foto: © BSR Agency

Oliver Braude brak dit seizoen door in het eerste elftal van SC Heerenveen. De 20-jarige Noor werd aan het begin van dit seizoen vaak geprezen vanwege zijn strijdlust en passie voor de club. Ook analist Jan Vlap zag de strijdlust van Braude, in de 0-8 nederlaag tegen PSV.

Vlap zag weinig passie en beleving bij de Friese spelers. "Uiteindelijk maakte Braude een keer overtreding", begint Vlap bij Omroep Abe. "Ik dacht: wat gebeurt hier nou? Ze kregen eindelijk een vrije trap tegen. Braude ging wel eens keer even door op een speler van PSV, ditmaal Malik Tillman."

Clubwatcher Sander de Vries is iets minder onder de indruk van de Noor. "Kunnen we wel vaststellen dat die hype aan het begin van het seizoen rondom Braude weg is? Het is een leuke, open gozer, maar ik kan je één ding vertellen: hij kan niet verdedigen. Dat is toch wel handig voor een rechtsback."

Vlap is het wel eens met de bevindingen van De Vries. "Hoe langer we bezig zijn aan het seizoen, des te vaker zijn gebreken aan het licht komen. Hij laat wel wat steekjes vallen op dit moment", zo besluit Jan Vlap.

Lees meer:
0 reacties