Braude heeft eigen spandoek: "Ik snapte niet wat de betekenis was"

Oliver Braude maakt dit seizoen veel indruk in het shirt van SC Heerenveen. De pas 20-jarige Noor speelt als rechtsback bij de Friese club, en is bijna al niet meer weg te denken uit de basisopstelling. Braude is zelf ook tevreden met zijn ontwikkeling.

"Ik voel mij meer volwassen in mijn spel", zegt Braude tegen SC Heerenveen TV. "Ik leer heel veel, elke dag en elke wedstrijd. Ik speel volwassener dan tijdens mijn basisdebuut." De Noor krijgt dan ook veel lof van het publiek. "Voor mij is dat mooi om te horen. Ik lees altijd wat de fans zeggen tegen mij en ik hoor hoe zij mij helpen op het veld. Dat is echt mooi."

De talentvolle Braude heeft zelfs al een eigen spandoek in het Abe Lenstra Stadion: 'Oliver Braude, net fan dat benaude'. "Ik heb hem gezien. Het is ook leuk om te zien dat mensen dat spandoek daar hebben gehangen. Dat is leuk om te zien. Ik snapte eerst niet wat de betekenis was van het spandoek. Ik wist niet wat het was, maar toen hoorde ik dat het Fries is."

De presentator van SC Heerenveen TV helpt de Noorse speler: "Oliver Braude, net fan dat benaude. Het betekent: niet te angstig, volle bak erop. Dat past wel een beetje bij je." Braude: "Ja, tuurlijk", aldus de verdediger van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties