Brandts: ''Geloof dat hij direct aan de bak kan bij Heerenveen''

Kaj de Rooij was afgelopen seizoen één van de meest opvallende spelers in de Keuken Kampioen Divisie. Gisteren scoorde hij het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen voor FC Eindhoven en staat dan ook in de belangstelling van verschillende Eredivisieclubs.

Ook SC Heerenveen wordt genoemd, waarbij hij als opvolger van Chidera Ejuke moet dienen. "Ik geloof meteen dat hij bij Heerenveen direct aan de bak kan", begint FC Eindhoven-trainer Ernie Brandts bij FOX Sports. "Daar zou ik echt niet aan twijfelen. Zij hebben betere spelers en het is een stapje hoger. Hij wordt ook een paar jaartjes ouder, volwassener, noem het maar op."

"Hij denkt ook steeds sneller op het veld en als speler krijg je meer ervaring en weet je wat je in bepaalde situaties moet doen. Het is een hele intelligente speler", vervolgt Brandts. "Hij is beter geworden dan vorig seizoen, maar hij moet constanter worden. Vorig jaar had hij één goede wedstrijd en twee mindere, zo zeiden ook verschillende scouts."

"Maar je ziet nu dat hij zó goed is aan de bal en heeft scorend vermogen. Als ik ergens trainer was had ik hem allang gehaald. Ik gun hem de stap van harte", besluit Brandts. Vorig seizoen scoorde De Rooij als linksbuiten zeven keer in 27 officiële duels en bereidde hij negen goals voor.

Volgens het Eindhovens Dagblad moet De Rooij, die nog een eenjarig contract heeft bij FC Eindhoven, zo'n vier ton kosten.

Kaj de Rooij maakt namens FC Eindhoven de allereerste goal van het nieuwe seizoen ????

#?? #jutfce
???? FOX Sports 1 pic.twitter.com/wgVZRapkos

— FOX Sports (@FOXSportsnl) August 28, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand