Bouwer vol onbegrip: ''Hij was hier eindverantwoordelijk voor''

Sytse Bouwer is verbouwereerd over de gang van zaken bij SC Heerenveen. De oud-directeur van hoofdsponsor GroenLeven stelde zich beschikbaar als algemeen directeur bij SC Heerenveen, maar kreeg maandagavond een afwijzing.

"Dit hele traject doet op geen enkele manier recht aan onze club", zegt Bouwer in gesprek met de Leeuwarder Courant. Hij is niet boos over de afwijzing, maar de waarop het de afgelopen maanden gegaan is. Bouwer besloot zich half februari beschikbaar te stellen als directeur.

"Ik wilde de club helpen", aldus Bouwer. "Ik heb voorgesteld om gratis voor de club aan de slag te gaan, wilde me voor 110 procent inzetten en was bereid om financieel te investeren in de club. Zoiets doe je uit clubbelang, niet uit eigenbelang. En wanneer er iemand zou komen die het beter kon doen dan ik? Prima, dan was ik meteen vertrokken."

Bouwer liet in een mail aan de club weten te willen investeringen in het trainingscomplex, stadion, opleiding en het opzetten van een spelersfonds. Ook wil hij een zo breed mogelijk draagvlak creëren, maar maandag volgde een afwijzing van Peter Bazuijnen, lid van het stichtingsbestuur.

"Goedenavond heer Brouwer", schrijft Bazuijnen de naam van Bouwer fout. "De club heeft baat bij alle goedwillende hulp en initiatief. Van uw aanbod om de club kosteloos te leiden zullen wij echter helaas geen gebruikmaken. Zowel het door ons goedgekeurde profiel als de regelgeving van de KNVB laten hiervoor weinig ruimte."

Bouwer heeft nog geen argumentatie gekregen en het gaat hem niet om de persoon Cees Roozemond. "Ik heb veel gesproken met Roozemond en ik vind hem een prima kerel. Maar Cees was voorzitter van het Stichtingsbestuur. Hij had op de hoogte kunnen en moeten zijn van de problemen de laatste jaren en was hier eindverantwoordelijk voor."

"Als hij de club had willen helpen dan had hij zijn lot ook aan deze resultaten moeten verbinden, zoals hij dit wel bij Eisenga en de RvC heeft gedaan", besluit Bouwer kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand