"Mijn transfer van SC Heerenveen naar Lille was een mooie stap"

Sven Botman
Sven Botman Foto: © Pro Shots

Sven Botman is trots op zijn transfer. De verdediger is voor bijna veertig miljoen euro overgenomen door Newcastle United, dat enorm ambitieus is.

"Mijn transfer van SC Heerenveen naar Lille was een mooie stap, maar je merkt aan alles dat dit een megadeal is", vertelt Botman in De Telegraaf. "Er komt heel veel op me af. Al is dat deels ook mijn eigen schuld, omdat ik alles – van huis tot auto en van bankrekening tot Engels telefoonnummer – wil hebben geregeld voordat de trainingen beginnen."

De voetballer wil niet te veel bezig zijn met het prijskaartje dat inmiddels om zijn nek hangt, maar volgens hem heeft die hoge transfersom ook voordelen. "Het geeft wel aan hoe graag Newcastle United me wilde hebben. Dat geeft vertrouwen en het is nu aan mij om dat terug te betalen", aldus Botman, die weet dat Heerenveen en Ajax ook meeprofiteren van de deal.

De Friezen krijgen een klein bedrag, de Amsterdammers vier miljoen. Het maakt Botman 'heel blij'. "Want het is toch de club waar ik elf jaar heb gevoetbald. Dat ik geen minuut in het eerste heb gespeeld, toch voor een hoge som naar Lille ging en nu weer geld oplever is heel gek. Maar het is Ajax gegund. Ik verwacht wel twee seizoenkaarten voor het leven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand