Botman ontwikkelt zich razendsnel in Lille: ''Ik kan hier uitblinken''

Sven Botman heeft zich moeiteloos aangepast aan de Franse Ligue 1. De verdediger verruilde Ajax voor OSC Lille en heeft hier meteen een basisplaats weten te veroveren.

"Ik ben twintig en nog lang niet uitgeleerd. Ik weet wat mijn verbeterpunten zijn. Mijn handelingssnelheid moet omhoog en ik mag nog wat wendbaarder worden. Maar eigenlijk wil ik op alle punten nog beter worden. Daar zijn ze op de club heel veel mee bezig. De trainers, medespelers. Ik kan hier uitblinken met mijn specifieke kwaliteiten, maar ook verder doorgroeien."

"In de Eredivisie had dat meer tijd gekost", zo begint Botman in gesprek met Voetbal International. De oud-Heerenvener denkt dat hij goed in een buitenlandse competitie past, waar zijn prominente taak is om tegenstanders uit te schakelen. "In het buitenland is het mooi meegenomen als je ook nog een goede trap hebt. In Nederland wordt vooral gekeken hoe goed je in de opbouw bent."

"Neem Daley Blind. In mijn ogen een geweldige speler, in Nederland een absolute topper. Maar in het buitenland worden soms andere dingen gevraagd. Ik ben geen slechte voetballer, maar mijn kwaliteiten liggen bij het uitschakelen van een tegenstander. Als dat lukt, speel ik een goede wedstrijd. Dat je vanuit de Ajax-school goed hebt leren voetballen, is hier een plusje", zo besluit de mandekker.

Sven Botman is een van de grote revelaties in de Ligue 1. We spraken de verdediger van Lille. 'Ik zat helemaal niet verkeerd bij Ajax. Maar qua perspectief had ik een beter gevoel bij Lille.' https://t.co/3R3jw9RtnO (PRO)

— Voetbal International (@VI_nl) October 22, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand