Bosz over 'angstgegner' Heerenveen: "Wordt zeker niet gemakkelijk"

Peter Bosz tegen FC Twente
Peter Bosz tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

PSV heeft tot nu toe alle Eredivisiewedstrijden weten te winnen dit seizoen. De Eindhovenaren hebben na veertien wedstrijden nog geen duel verloren, maar na zoveel succes ligt verslapping wellicht op de loer. Iets waar trainer Peter Bosz zeer alert op is.

"Het is misschien menselijk, maar niet wenselijk", zegt Bosz tegen De Telegraaf. PSV neemt het donderdag op tegen SC Heerenveen. "Ik weet wat er nodig is om ook deze wedstrijd tegen SC Heerenveen weer te winnen. Dat is volledige focus en hard werken. We zullen echt top moeten zijn, want het wordt iedere keer net iets moeilijker."

De concurrentie wacht op een eerste uitglijder van de Eindhovenaren. Bosz: "Ik denk dat iedere wedstrijd die wij spelen vanaf nu een potentiële bananenschil is. Omdat er de mogelijkheid is dat je niet wint en dan is het achteraf dé bananenschil geweest. Maar wij doen er alles aan om de focus vast te houden en de ploeg optimaal voor te bereiden op elke volgende wedstrijd."

Op basis van de historie zou SC Heerenveen zo'n bananenschil kunnen zijn. Vorig seizoen werd het nog 3-3 in Eindhoven. Bosz gelooft niet in het fenomeen 'angstgegner'. "Er staat een andere trainer bij PSV voor de groep, er zijn andere spelers, we spelen op een andere manier. Hoe zou je die vergelijking kunnen maken?", aldus Bosz, die wel waarschuwt voor Heerenveen. "Het is een ploeg in vorm, dus gemakkelijk wordt het zeker niet."

Lees meer:
0 reacties