Bosz hard over Veerman: "Dan moet hij zijn gedrag veranderen"

Veerman in Oranje
Veerman in Oranje Foto: © Pro Shots

PSV-trainer Peter Bosz heeft zich op de persconferentie van PSV uitgelaten over oud-SC Heerenveen-middenvelder Joey Veerman. Hij werd tegen Ajax in de rust gewisseld en Bosz denkt dat een aantal dingen uit het spel van de Volendammer moeten.

"Dat hij dan niet direct meteen meedoet in het druk zetten? Daarmee verlies je een of twee misschien wel kostbare seconden en daardoor zou een goede ploeg er nog eventueel onderuit kunnen voetballen", wordt Bosz geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Dit is een beetje de aard van het beestje."

"Beetje bij beetje proberen we het met Joey te veranderen, door er iedere keer op te wijzen", gaat de hoofdtrainer verder. "Het is een jongen die gelijk laat merken wat ie van iets vindt, dat hoort ook bij hem. Wij proberen daaraan op het veld wel te werken en dan moet hij zijn gedrag veranderen. De reden is dus simpel, omdat we willen dat hij meteen omschakelt."

Bosz benadrukt wel dat Veerman heel zelfkritisch en leergierig is. "En dit is hoe hij is. Heel direct. Het is geen speler die wel kan voetballen en niet kan verdedigen, zo zwart-wit is het helemaal niet. Ik stel hem wel op omdat hij goed kan voetballen, dat wel. En hij neemt wel degelijk zijn verantwoordelijkheid. Hij is volop bezig om zich te verbeteren", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties