'Bosz en De Boer hebben bewezen goed werk te kunnen leveren''

SC Heerenveen is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat de Friezen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen. Johan Hansma is benieuwd wie Streppel gaat opvolgen in het Abe Lenstra Stadion. 

"SC Heerenveen moet vooral een trainer halen die past bij zijn DNA", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het publiek in het Abe Lenstra Stadion moet echt worden vermaakt. Er moet aanvallend en het liefst met buitenspelers worden gevoetbald. Daarnaast moet talent uit de eigen opleiding worden ontwikkeld en worden verkocht", aldus Hansma. 

"En uiteraard moet dit gepaard gaan met resultaat", benadrukt de voormalig SC Heerenveen-verdediger. "SC Heerenveen moet altijd meedoen aan de play-offs om Europees voetbal. Wij konden destijds Marco van Basten halen, omdat het plaatje klopte. Dost, Assaidi en Narsingh vertrokken, maar Finnbogason, Ziyech en Sinkgraven stonden klaar", blikt Hansma terug. 

"Ik weet niet of Heerenveen de nieuwe trainer in dat opzicht veel te bieden heeft", vervolgt hij. ''Bosz en De Boer hebben bewezen goed werk te kunnen leveren, maar ik geloof ook in het opleiden van eigen trainers. Johnny Jansen en Tieme Klompe hebben kwaliteiten en kennen het Heerenveen-DNA als geen ander. Soms moet je als club ook niet te bang zijn", besluit Hansma. 

Lees meer: