Borst: "Heerenveen en Heracles hebben dit seizoen even matig gedaan"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst zag ook dat er een enorm klein verschil zit tussen de play-offs voor Europees voetbal en de play-offs voor promotie/degradatie. SC Heerenveen plaatste zich zondagmiddag op de valreep nog voor de nacompetitie voor een Europees ticket.

"Er zit slechts zeven punten tussen de clubs die aan heel verschillende nacompetities mogen deelnemen. Op plek 8 staat Heerenveen (41 punten), dat Europees voetbal kan halen, en op plek 16 staat Heracles (34), dat kan gaan degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Voor mijn gevoel hebben Heerenveen en Heracles het dit seizoen allebei even matig gedaan."

"De club uit Almelo maakte het bestuurlijk wel bont in de kwestie-Vloet, maar qua voetbal verdienen de Tukkers een verbanning naar de hel nou ook weer niet", gaat Borst verder. "Al was het wel te vaak slappe hap in Almelo, iets wat Willem II – gisteren veroordeeld tot de hel – eveneens te vaak liet gebeuren. In Tilburg haalden ze vorige zomer te weinig ijzervreters."

"Daar had Sparta (voor de poorten van de hel ontsnapt aan het noodlot) er wel genoeg van. Maar de mentaal sterke Spartanen kwamen dit seizoen weer amper aan aanvallen toe. Loopgravenvoetbal werd het, enerzijds omdat de trainer te verdedigend dacht en anderzijds omdat de technisch directeur vorige zomer van de conservatieve clubleiding geen geld mocht uitgeven aan versterkingen", aldus Borst.

Amin Sarr juicht na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo

SC Heerenveen wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

BetCity heeft een flinke Boosted Odd voor de uitwedstrijd van SC Heerenveen bij AZ in de play-offs. Wint SC Heerenveen zondag ook in Alkmaar? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 30x je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand