Boeringa: "Daardoor blijft de club afhankelijk van transferinkomsten"

Daniel Karlsbakk
Daniel Karlsbakk Foto: © Pro Shots

Daniel Karlsbakk en Ion Nicolaescu kostten SC Heerenveen klauwen met geld. Vooral eerstgenoemde weet alles behalve te imponeren. Wat moet SC Heerenveen met het duo?

"De bredere oorzaak voor de problemen is dat het SC Heerenveen maar niet lukt uitgaven en inkomsten in balans te brengen, waardoor de club voor een sluitende begroting afhankelijk blijft van transferinkomsten. Vallen deze om welke reden dan ook een keer tegen (zie Ejuke), dan begint de schoen flink te knellen. De club gaf dit kalenderjaar namelijk twee keer een bedrag met zes nullen uit voor een spits. Beiden komen op dit moment niet of weinig aan spelen toe", weet Reon Boeringa bij Voetbal International.

Daniel Karlsbakk en Ion Nicolaescu werden aangetrokken voor miljoenen en maken amper minuten. "Bottom line is wel dat Heerenveen op dit moment financieel met een uitdaging kampt en dat twee grote investeringen op de bank zitten. Vooral in het geval van Karlsbakk lijkt het slagen van de oorspronkelijke opzet – hem na een of twee jaar met een forse winst verkopen – ver weg, aangezien hij op dit moment derde keus is achter Van Amersfoort en Nicolaescu."

Lees meer:
0 reacties