Bikel maakt indruk bij NEC: ''Hij koppelt duelkracht aan loopvermogen''

NEC denkt een goede slag te hebben geslagen met het aantrekken van Janio Bikel. De twintigjarige middenvelder, die overkwam van SC Heerenveen, laat namelijk een prima indruk achter in Nijmegen.

'Bikel koppelt duelkracht aan loopvermogen', schrijft De Gelderlander. 'Hij heeft oog voor de positie en hij kijkt vooruit. De nieuweling ontlokt een mooi gevecht op het Nijmeegse middenveld. Trainer Ernest Faber moet voor de controlerende posities kiezen uit Gregor Breinburg, Tom Daemen, Navarone Foor en Bikel. De Portugees overlegt excellente papieren. Bij Heerenveen balen ze niet voor niets dat hij weg is.'

"Tot nu toe gaat het hartstikke goed", reageert Bikel zelf tegenover het dagblad. "De trainingen zijn intensief, maar ook leuk. In de wedstrijden voel ik me ook lekker. Al kan ik nog nergens conclusies aan verbinden. We zijn net bezig. We werken aan fitheid, fysieke weerbaarheid. En we voetballen tegen amateurclubs. Dat geeft geen indicatie over kracht of zwakte van het team."

Bikel heeft geen voorkeur voor een positie "Het maakt mij niets uit. Ik kan op 6 en op 8 uit de voeten", aldus de Portugees, die zich nog niet rijk rekent. "Ik richt me op mijn eigen spel. Ik moet een plek in het elftal afdwingen. En anderen ook. De trainer mag dan zijn keuzes bepalen." Bikel maakte vijf jaar geleden de overstap naar Heerenveen. "Ik wist natuurlijk niet waar ik terecht kwam. Maar ik heb de goede keuze gemaakt. Ik heb me bij Heerenveen erg goed kunnen ontwikkelen", meent de Portugees, die toch voor NEC koos. "Bij NEC liggen naar mijn mening betere kansen", legt hij uit. "Dit is een sportieve keuze."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand