Bijval voor Lodeweges: ''Voetbal is emotie. Je mag toch wel wat zeggen?''

Dwight Lodeweges werd afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Ajax al voor de rust na de tribune gestuurd. De trainer van SC Heerenveen vond de tweede gele kaart voor Luciano Slagveer wel heel makkelijk gegeven en zei dat tegen scheidsrechter Kevin Blom. De arbiter kon het commentaar niet waarderen en stuurde Lodeweges weg.

Lodeweges kreeg een wedstrijd schorsing en moet het komende duel met Heracles Almelo vanaf de tribune bekijken. Heracles-trainer John Stegeman vindt het allemaal overdreven. "k kan me niet voorstellen dat Dwight de scheidsrechter heeft beledigd. Voetbal is emotie. Je mag toch wel wat zeggen?", aldus Stegeman in het Dagblad van het Noorden.

Marinus Dijkhuizen van Excelsior noemt het wegsturen van Lodeweges 'kinderachtig'. Hij twijfelt niet aan de integriteit van scheidsrechters. "Maar ik denk wel dat scheidsrechters onbewust worden beïnvloed", zegt Dijkhuizen. "Dat is mens eigen. Als 50.000 mensen om een strafschop roepen, geef je die makkelijker dan als 1000 mensen dat doen."

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy denkt daar hetzelfde over. "Ik kan het niet hard maken, maar wat me wel opvalt is dat er sneller tegen je wordt gefloten als je een wedstrijd bij een van de topteams speelt", meent Booy. "Als het publiek te keer gaat, kunnen de zenuwbanen bij de grens of scheidsrechter wel eens beïnvloed worden."

Lees meer: