Bijker vertrekt bij KV Mechelen: "Hoop op Nederland of België"

Lucas Bijker in actie namens KV Mechelen
Lucas Bijker in actie namens KV Mechelen Foto: © Pro Shots

Na vijf seizoen vertrekt Lucas Bijker bij KV Mechelen. De oud-verdediger van SC Heerenveen was graag langer gebleven, maar moest vertrekken. Hij blijft hopen op een club in Nederland of België.

"Ergens begrijp je dat, ergens niet", vertelt Bijker tegen Het Laatste Nieuws over het feit dat zijn contract niet verlengd werd. "Ik heb mezelf dit seizoen niet kunnen laten zien door blessureleed. En als ze ergens kunnen op besparen, zullen ze het niet laten. Er was twijfel of ik mijn niveau nog zou halen. Maar ik ben inmiddels weer topfit en de seizoenen hiervoor had ik bijna alles gespeeld."

"Ik probeerde dat gevoel van me af te zetten, focuste me op de bekerfinale om fit te worden. En dat lukte." Echter kreeg hij te horen dat hij op de tribune zou zitten. "Toen ik op de tribune moest plaatsnemen, brak er iets. Dat was een emotioneel moment. Toen kwam het binnen dat het voor mij wellicht definitief voorbij was als speler van Malinwa. En ik had dat hoofdstuk zó graag afgesloten op het veld."

Het vertrek valt Bijker zwaar. "Het is moeilijk. De kinderen gaan hier in Breda naar school, mijn vrouw heeft hier haar eigen salon. Ik hoop nog steeds dat er in Nederland of België opties komen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand