'Bij Veenstra kwam er een revolutie uit voort, dat verwacht ik nu niet''

Met een uitgebreid stuk op de website van Omrop Fryslân heeft Roelof de Vries woensdag voor de nodige ophef gezorgd rondom SC Heerenveen. Het was al bekend dat het onrustig was op de burelen van het Abe Lenstra Stadion maar niet eerder werd dat zo duidelijk opgeschreven.

In de radio-uitzending van Omrop Fryslân gaf De Vries een toelichting op het artikel, waarbij hij onder meer verklaarde waarom de vergelijking met Robert Veenstra werd gemaakt. "Er zijn medewerkers en sponsoren die dat woord in de mond namen. Dat waren er meer dan drie, dus toen dacht ik: dan moet ik het ook benoemen", vertelt De Vries.

"Ik moet daar tegenover zetten dat er ook genoeg medewerkers en sponsoren heel tevreden zijn over het functioneren van Luuc Eisenga. Ik kan niet zeggen dat de meerderheid ontevreden is, absoluut niet. Dat was in de tijd van Veenstra écht anders. Daar kwam een revolutie uit voort en dat soort zaken verwacht ik nu niet. Maar er is wel onrust en onvrede. Ik vind dat wij als journalisten dat wel moeten aankaarten. Dat hebben we nu ook gedaan."

Voor de fans en clubmedewerkers is het wel een pijnlijke constatering. De Vries: "Het is een soort herhaling van zetten, al jaren achter elkaar. Elke directeur, manager of bestuurder heeft het na de periode van Riemer van der Velde moeilijk gehad. Dat gebeurt telkens weer, of het nou clubmensen zijn of die van buiten komen. Dat blijft maar hangen en dat is heel vervelend voor de club."

De Vries begrijpt overigens goed dat er kritiek is op zijn werkwijze, aangezien geen van de geïnterviewden met naam en toenaam genoemd wilde worden. "Het zijn wel allemaal anonieme bronnen. Iedereen is toch bang voor zijn eigen hachje. Er zullen misschien in de komende dagen en weken wel mensen komen die iets willen zeggen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand