"Bij SC Heerenveen moet een trainer aan drie eigenschappen voldoen"

Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion
Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

Het contract van Kees van Wonderen loopt aan het einde van dit seizoen af. De kans bestaat dat er volgend seizoen dus een nieuwe coach voor de groep staat. Clubwatcher Sander de Vries legt uit waar een Heerenveen-trainer, in zijn ogen, aan moet voldoen.

"Bij SC Heerenveen moet een trainer aan drie eigenschappen voldoen", begint De Vries bij Omroep Abe. "Je moet presteren, het liefst met zelfopgeleide spelers. Je moet de eigen jeugd ook een kans geven. Je moet het team en het individu kunnen ontwikkelen. En je moet zorgen voor verbinding, in de brede zin van het woord. Je moet een goed verhaal kunnen hebben naar je achterban, je moet oog hebben voor je vrijwilligers."

"Bij SC Heerenveen zijn die drie dingen in ieder geval belangrijk. Natuurlijk wil Heerenveen ook winnen, maar als ze een keertje tiende worden, en je hebt wel gewoon drie jongens vanuit de opleiding ontwikkeld... Dan kun je alsnog een ruime voldoende halen. Daar moet Heerenveen eerst naar gaan kijken", aldus Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties