Betaaldvoetbalclubs dreigen in statement met de opening van stadions

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

De betaaldvoetbalclubs willen dat er vanaf 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten bij wedstrijden. De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de club publiceren vrijdag een statement, waarin ze schrijven dat 'de rek eruit uit'.

"Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen", zo klinkt het op de site van de Eredivisie. "Vorig jaar seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan 100 miljoen euro voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig! Dit tast de kwaliteit van ons voetbal aan."

"De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde omikronvariant. Dat maakt de concurrentiepositie nagenoeg ondoenlijk." Het voetbal wordt in het statement 's lands grootste entertainmentindustrie genoemd. "Wij zijn voor acht miljoen Nederlanders wekelijks HET vertier. Maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt."

"Op dit moment is er nog geen honderd procent compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen", zo gaat het statement verder. "NOW en andere generieke regelingen zijn niet toereikend. Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap."

"Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester. Het betaald voetbal wil gehoord worden! Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister voor sport", zo eindigt het statement.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand