Beerens: "Wie zegt dat Heerenveen wint, is niet goed bij zijn hoofd"

Roy Beerens scoort namens SC Heerenveen
Roy Beerens scoort namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Roy Beerens speelde in de jeugd bij PSV en behaalde ook het eerste elftal van de Eindhovenaren. Écht doorbreken deed hij echter niet, waarna hij voor de nodige clubs speelde. Waaronder SC Heerenveen, de tegenstander van PSV op donderdagavond.

"Speelt Heerenveen uit? Ja? Dan geef ik ze weinig kans", reageert Beerens op de kansen van SC Heerenveen in Eindhoven tegenover Omrop Fryslân. "Als je andere spelers gaat bellen die zeggen dat Heerenveen gaat winnen, dan zijn ze niet goed bij hun hoofd."

"PSV is op dit moment voor iedereen te sterk, ze hebben geen zwakke plekken. Als je kijkt wie er allemaal nog op de bank zitten, dat is niet mis hoor. Wie er ook invalt, daar worden ze niet minder van", gaat de oud-aanvaller verder. Hij kan zich een specifieke editie van PSV-SC Heerenveen nog goed herinneren. "Ik weet nog dat we onder Gertjan Verbeek uit tegen PSV speelden en toen maakten we het ze echt lastig."

We speelden toen 1-1, maar waren giga dichtbij een overwinning. Maar die Gomes had het toen op zijn heupen. Hij pakte echt alles", aldus Beerens. Hij ziet maar één mogelijkheid voor een Fries feestje in Brabant. "Enige kans is misschien dat ze de afgelopen wedstrijden tegen Sevilla en Feyenoord hoog in de concentratie zaten. Dan zou het kunnen dat ze het onbewust een beetje laten verslonzen tegen een wat mindere tegenstander."

Lees meer:
0 reacties