Been dol op oud-SC Heerenveen-speler: "In Nederland geen betere"

Mario Been
Mario Been Foto: © Pro Shots

Joey Veerman wordt niet altijd op waarde geschat bij PSV. Hij zou verdedigend teveel steken laten vallen, maar ESPN-analist Mario Been moet hier niets van weten. Hij is groot fan van de 25-jarige middenvelder.

Been kijkt vooral naar wat Veerman wél kan. Bij Goedemorgen Eredivisie geeft hij aan: "Ik werd als speler ook altijd beoordeeld op mijn mindere punten. Dit is gewoon een absolute topspeler. Misschien is het nog te weinig om ook basisspeler te worden in het Nederlands elftal, maar ik zie in Nederland geen betere passer en voetballer op het middenveld."

De oud-SC Heerenveen-speler blinkt uit in een aantal aspecten. "Een trainer moet het durven. In de Eredivisie pakt hij ook heel veel ballen af, zo wijzen de statistieken uit. Maar je moet hem beoordelen op de kwaliteiten die hij vooruit brengt. Dat is vergeleken met een hele hoop spelers een enorme plus."

Oud-trainer Guus Hiddink schat Veerman ook op waarde, maar ziet wel ruimte voor verbetering. "Dat belooft wat voor het EK. Als Veerman helemaal allround gaat worden... Hij wordt zich steeds meer bewust van de kwaliteiten die hij heeft. Alleen, als je Europees weer een stapje wil maken moet hij ook defensief nog een klein stapje zetten. Dán zou hij naast Frenkie de Jong kunnen komen te staan."

Lees meer:
0 reacties