Basacikoglu: ''Basisplaats de beloning voor mijn ontwikkeling''

Bilal Basacikoglu speelde begin dit seizoen zijn wedstrijden nog op zaterdagmiddag bij de A-junioren, maar is inmiddels een vaste waarde bij het eerste elftal. De pas achttienjarige vleugelaanvaller heeft een basisplaats afgedwongen in het elftal van trainer Marco van Basten.

"Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg", vertelt hij in de nieuwste uitgave van Voetbal International. "En zonder lef kom je nergens. Je kunt beter mét lef spelen en dat het mis gaat, dan zonder initiatief. Want dan gaat het zeker mis. Mijn basisplaats is de beloning voor mijn ontwikkeling en spel. Eerlijk gezegd verras ik me zelf niet. Als iedereen zich afvraagt of ik het wel aankan, is er bij mij geen twijfel. Ik zie alleen de uitdaging."

Basacikoglu speelde pas twaalf wedstrijden in de Eredivisie, maar is nu al regelmatig een plaag voor vleugelverdedigers. "Ik houd er wel van als ik onderuit word geschopt", zegt de vleugelaanvaller lachend. "Als mijn tegenstander blijft trappen, kom ik steeds beter in de wedstrijd. Dan weet ik dat hij me niet kan handelen. Als ik word geschopt, reageer ik niet. Ik blijf me concentreren op mijn eigen spel. Ik blijf doen waar ik goed in ben en doe geen dingen ik nog niet beheers."

Het talent werd al gelinkt aan Manchester United, maar dat neemt Basacikoglu niet serieus. "Laat mij eerst bij Heerenveen maar een vaste waarde worden. Wat er in de toekomst allemaal gebeurt, zie ik dan wel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand