Dost looft ex-teamgenoot: "Hij appte me op de avond dat het gebeurde"

Medici bekommeren zich om Bas Dost
Medici bekommeren zich om Bas Dost Foto: © Pro Shots

Op 29 oktober zakte Bas Dost in de slotfase van AZ- NEC in elkaar en gaf hij even geen teken van leven meer. De 34-jarige spits kreeg te maken met een ontstoken hartspier. De oud-aanvaller van SC Heerenveen heeft voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op het drama. Op het moment dat het gebeurde dacht Dost alleen maar aan zijn dierbaren.

"Ik dacht: mijn familie en mijn gezin moeten nú weten dat het goed met me gaat", zegt de NEC-spits tegen het Algemeen Dagblad. "Zij moeten vreselijke minuten hebben gehad. Ik wilde daarom opstaan, maar ze hielden me tegen. Hadden ze volledig gelijk in, natuurlijk. Het laatste wat je wilt, is dat het weer misgaat. Ook lopend het veld afgaan werd me afgeraden."

Dost spreekt zijn vrouw pas, een halfuur na het incident, in het ziekenhuis via FaceTime. Ze had drie minuten voor haar man in elkaar zakte de tv uitgezet, om hun zoontje op bed te brengen. Het tweetal heeft van het drama dus niets meekregen. De spits barst in tranen uit als hij haar uiteindelijk op zijn beeldscherm ziet. "Er viel een enorme last van me af. Ik moest er niet aan denken dat ze dat moment hadden gezien. Die geruststelling was voor mij heilig. Toen brak ik. Alles knalde eruit."

Daley Blind voetbalt al een paar jaar met een icd, nadat hij eind 2019 naar de grond zakte. De verdediger speelde met Dost samen bij Oranje, en stuurde als één van de eersten een bericht naar Dost. "Hij appte me op de avond dat het gebeurde. Daar heb ik veel aan gehad. Het geeft vertrouwen dat hij hetzelfde heeft doorgemaakt en helemaal teruggekomen is. De dag voor mijn operatie heb ik hem nog geappt. Het bericht dat hij terugstuurde, hielp me over een moeilijk punt heen. Heel fijn dat-ie dat deed", aldus Dost.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand