Bakker op zijn plek: "Hoop dat ik iedereen inmiddels overtuigd heb"

Nick Bakker
Nick Bakker Foto: © Pro Shots

Nick Bakker werd naar Heerenveen gehaald als vervanger van de geblesseerde centrale verdediger Pawel Bochniewicz. Bakker kreeg meteen concurrentie van Ibrahim Dresevic en Sven van Beek.

De 29-jarige speler kreeg de kans in de basis, toen Dresevic uit de basis gehaald werd. "Ik hoop dat ik iedereen inmiddels overtuigd heb", zegt Bakker in het FeanFan Magazine. "Ik hoor van veel fans dat ze blij met me zijn, dat is alleen maar mooi."

Momenteel is hij de enige centrale verdediger met een doelpunt bij SC Heerenveen. Bakker kopte in het Abe Lenstra Stadion raak tegen Willem II. "Die goal gaf een fantastisch gevoel. Dat er dan geen fans in het stadion zaten, is wel balen. Dat had het extra speciaal gemaakt."

"Of ik een kopspecialist ben? Dat vind ik moeilijk, want wanneer ben je een specialist? Ik kan aardig koppen en heb ook wel wat doelpunten gemaakt met mijn hoofd, maar om een specialist te worden moet ik nog meer scoren", meent hij.

Bakker voelt zich op zijn plek in Heerenveen. "Ik heb sowieso een goede klik met de achterban. De supporters in het stadion leven heel erg mee tijdens de wedstrijden. Dat merkte ik al toen ik tegen Heerenveen speelde. Thuis is het leuk, maar ook bij uitwedstrijden maken de meegereisde fans veel lawaai."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand