Assaidi terug op veld na lange revalidatie: ''Hou nog te veel van het spelletje''

Een slepende kraakbeenblessure zorgde ervoor dat Oussama Assaidi dit seizoen nog niet in actie kwam. Acht maanden na de degradatie van FC Twente mocht de oud-Heerenvener woensdag weer eens dertig minuten meespelen in een oefenduel met Sportfreunde Lotte.

"Ik heb er vorig seizoen te lang mee doorgelopen. De toenmalige medische staf had me eerder moeten afremmen", vertelt de 30-jarige vleugelspeler in gesprek met TC Tubantia. "Maar omdat het met de club niet goed ging, heb ik tijdenlang met pijn doorgespeeld. Ik had na het seizoen twee keuzes: stoppen of me laten opereren, waarna er een lange revalidatie zou volgen."

"Voor het geld hoefde ik het niet meer te doen, en ik had me ook kunnen afvragen of ik die lange reizen nog wilde. Het antwoord was: ja. Ik hou nog te veel van het spelletje en ik hou te veel van deze club om er nu al een streep onder te zetten", aldus Assaidi, die tevreden was over zijn eerste speelminuten in ruim een halfjaar tijd.

''Ik dacht dat ik wat meer ruzie met de bal zou hebben, maar het liep eigenlijk heel lekker", begint een tevreden Assaidi. "Ik voel nu wel iets, maar er is geen voetballer die geen pijn heeft als hij speelt. Het is een zware periode geweest. Ik moet de huidige staf van FC Twente een groot compliment maken, want ze hebben heel goed werk verricht. Maar ik ben er nog lang niet."

"Ik hoop nu dat ik snel richting de 90 minuten kan, zodat ik straks Twente kan helpen bij de terugkeer naar de eredivisie", aldus Assaidi, die bij de Tukkers nog een contract heeft tot komende zomer.

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand