Arjen van der Heide: "Dacht dat ik met 18 basisspeler zou zijn"

Arjen van der Heide namens SC Heerenveen
Arjen van der Heide namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Arjen van der Heide gold als een groot talent bij SC Heerenveen, maar inmiddels speelt de vleugelaanvaller bij Roda JC. Hier heeft hij een moeilijke periode gehad, maar inmiddels is Van der Heide weer van grote waarde voor de Limburgers.

Van der Heide ging met een mental coach aan de slag. "Thuis, bij m’n ouders in Heerenveen, waren we met zes. Dat was altijd gezellig. Er was altijd afleiding", vertelt Van der Heide in De Limburger. "Nu zat ik opeens alleen te eten: binnen vijf minuten is het bord leeg. Tja, en dan? Niet dat ik eenzaam was of zo. Maar het was wel lastig. Het helpt als het op het veld dan wel lekker draait, maar dat was dus ook niet het geval."

Op zijn vijftiende zat Van der Heide al bij de selectie van SC Heerenveen en wordt hij gezien als een groot talent. "De verwachtingen waren hoog, ook voor mijzelf", gaat hij verder. "Vijftien was eigenlijk iets té jong achteraf. Ik dacht dat ik met 18 basisspeler zou zijn, met 20 een transfer naar Ajax zou maken. De realiteit blijkt anders, mede door blessures, en daar moet je mee leren omgaan. Ging ik er eerder met de pet naar gooien bij tegenslag, nu kijk ik naar mezelf."

Van der Heide wil nog altijd slagen bij SC Heerenveen, de club waar hij opgroeide en samen met z'n vader op de tribune zat. Veel vijandigheid naar FC Groningen voelt de Fries echter niet. "Nee, de echte derby is tegen Cambuur. Die wedstrijd wordt speciaal voor mij. En als het toch nog op die laatste pot in Groningen aankomt, ook goed. Laat maar komen, dan pakken we ze daar. Gaan we daar juichen", aldus Van der Heide.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand