Architect' Madsen: ''Gesproken met Høegh, Bak Nielsen en Dreyer''

SC Heerenveen is vandaag met het Deense FC Midtjylland tot een bliksemtransfer gekomen betreft Nicolas Madsen. De 21-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Deense topclub, waarna de Friezen een eerste recht tot koop hebben.

"Ik denk dat ik een architect ben die graag van achteruit wil opbouwen", zo introduceert Madsen zich bij SC Heerenveen TV: "Dan ben ik op mijn best en dat ben ik gewend op het middenveld, om de verbinding te maken tussen het middenveld en de aanvallers." De middenvelder laat weten dat hij al vaker in Nederland is geweest, waaronder in november vorig jaar voor de Champions League tegen Ajax.

"Toen stond ik in de basis", vertelt Madsen over het door Ajax met 3-1 gewonnen duel. SC Heerenveen heeft dus een 'eerste recht tot koop' bedongen, wat betekent dat als Midtjylland na dit seizoen niet verder met hem wil, de Friezen het eerste recht hebben om met hem te onderhandelen. Madsen: "We moeten afwachten of er een goede klik is. Dat gaan we uitproberen."

Alle randvoorwaarden zijn echter goed, zo weet hij van enkele Deense collega's. "Ik heb gesproken met Daniel Høegh, Kristian Bak Nielsen en Anders Dreyer. Dus ik heb al veel over de club gehoord. Vooral goede dingen", glimlacht de Deen. "Wat precies? Dat het een grote club is met mooie fans. Daarnaast zijn de mensen binnen de club heel erg aardig. Het voelt als een familieclub en daar zocht ik ook naar."

Madsen sluit pas later aan bij de selectie van SC Heerenveen omdat hij is opgeroepen voor jeugdinterlands. "Morgen vlieg ik weer terug om aan te sluiten bij Jong Denemarken. Volgende week ben ik hier weer terug."

Lees meer: