"Andries Noppert was de steun en toeverlaat van de eerste keeper"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Orange Pictures

Andries Noppert kende een moeizame loopbaan, maar daar kwam bij Go Ahead Eagles verandering in. De huidige doelman van SC Heerenveen wist in Deventer een basisplaats te veroveren, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Noppert zat ook bij Go Ahead Eagles een jaar op de bank. Eerst achter Jay Gorter en daarna was Noppert tweede doelman achter voormalig SC Heerenveen-keeper Warner Hahn. Toch stelde de Fries zich uitstekend op volgens Rein Baart, die vorig seizoen keeperstrainer was in Deventer.

"Andries was de steun en toeverlaat van de eerste keeper", zegt Baart in gesprek met NU.nl. "Hij deed zijn zegje als het moest en altijd op een positieve manier. Andries stond voor iedereen klaar. Als tweede en ook daarna als eerste doelman."

Noppert kreeg afgelopen seizoen de kans en Baart noem hem 'betrouwbaar en onverstoorbaar'. Dat leidde tot een uitverkiezing voor Oranje. Wellicht ziet bondscoach Louis van Gaal in de doelman van SC Heerenveen een penaltykiller.

"We hebben bij Go Ahead met Noppert te weinig strafschoppen tegen gehad om dat te kunnen beoordelen", aldus Baart, die merkt dat de fans van Go Ahead Eagles het de doelman gunnen. "De Adelaarshorst die ludiek zingt over Noppert in Oranje. En dan gebeurt het ook nog. Dat zou toch prachtig zijn? Alleen daarom al hoop ik dat hij erbij zit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand