Andries Noppert na rentree: "Ik heb ergens aanleiding toe gegeven"

Andries Noppert tegen Almere City
Andries Noppert tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Andries Noppert maakte vrijdagavond zijn rentree bij SC Heerenveen. De doelman werd enige tijd gepasseerd, maar mocht tegen Almere City weer onder de lat plaatsnemen.

"Het is wat je het liefste doet en ik heb er even op moeten wachten", vertelt Noppert bij ESPN. "En misschien ook wel terecht. Of ik het terecht vond? Ik heb ergens aanleiding toe gegeven en dan maken mensen een keuze. Die heb je te accepteren en dan moet je aan jezelf gaan werken. Dat heb ik zo goed mogelijk proberen in te vullen. Dan is het mooi dat dat gezien en beloond wordt. Dat geeft een goed en trots gevoel. Ik wil gewoon weer lekker spelen, belangrijk zijn en laten zien wat ik kan."

"Vertrouwen is belangrijk, alleen er zijn meerdere factoren", gaat de Fries verder. "Daaraan moet je werken en dan krijg je daar vertrouwen door. Het is een kwestie van doen en terug naar waar je goed in was. Dat was ik misschien effe kwijt, maar we kunnen er allemaal wel zwaar aan tillen, maar dit is onderdeel van het voetbal."

"Wanneer ik wist dat ik ging spelen? Zo'n twee dagen voor de wedstrijd. Ik heb er best veel energie ingestopt, dus dan ben ik wel trots dat ik weer mocht spelen. Voor Mickey is het natuurlijk vervelend. Je bent collega's, maar zo werkt het in het voetbal. Het is mij ook overkomen, dus ik ken de andere kant van de medaille. Maar als je hard blijft werken, kan het zo weer omdraaien", aldus Noppert.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand