"Andries Noppert is de Britney Spears van de Eredivisie geworden"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Andries Noppert maakt bepaald niet de beste periode in zijn loopbaan mee. De doelman maakte een sterke indruk op het WK in Qatar, maar maakt nu fout op fout onder de lat bij SC Heerenveen. De goalie is voorlopig zelfs zijn basisplaats verloren aan Mickey van der Haart.

"Toen Andries Noppert ons dik een jaar geleden op historische wijze wereldkampioen maakte in Qatar – nou ja, bijna dan – viel al op hoe ontzettend gewoon hij was gebleven", schrijft Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. "Het was de crux in het narratief: Noppert was zo ongelooflijk gewoon, dat was gewoon niet normaal meer. De abnormale gewoonheid van Noppert maakte het verhaal nou juist zo fascinerend: deze doorsnee Friese jongen was op een glorieus podium beland in Qatar, als keeper van Oranje op het grootste sportevenement ter wereld."

"Noppert keepte best prima in Qatar, deed zo normaal mogelijk, maakte geen fouten en hield dat vijf wedstrijden vol", vervolgt Mossou. "Totdat bij thuiskomst gebeurde wat je wel vaker ziet, althans bij gewone mensen die opeens in een sprookje belanden. Noppert raakte ontheemd en in de war. Hij maakte fouten die hij vóór Qatar niet maakte, althans veel minder."

"Andries Noppert is als de rijtjeshuisbewoner die plots de miljoenenjackpot wint, maar die al snel ontdekt dat hij er niet gelukkiger van wordt", gaat de journalist verder. "Deze week raakte hij zijn basisplaats kwijt bij Heerenveen, ook dat nog. Het voorlopige sluitstuk in een persoonlijke worsteling."

"Britney Spears zei het al: 'Sommige mensen zijn goed in beroemd zijn. Ik niet'. Noppert is in zekere zin de Britney Spears van de Eredivisie geworden: te aards om een wereldster te zijn. Te gewoon voor malle fratsen. Dat lijkt misschien een tekortkoming, maar het is juist precies het tegenovergestelde", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties