Andries Noppert: "Ik maakte het heel ingewikkeld voor mezelf"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Andries Noppert heeft een roerig jaar achter de rug. Vorig jaar winter maakte de doelman van SC Heerenveen indruk op het WK in Qatar, waarna hij een gecompliceerde blessure aan zijn lies opliep. Hij werd geopereerd, maakte geen transfer naar een grotere club en begon het seizoen 2023/2024 met een vormdip.

"Ik maakte het heel ingewikkeld voor mezelf. Dat heb ik nooit gedaan. Als je iets doet wat je niet gewend bent, dat ingewikkelde, dan gaat het fout", vertelt Noppert aan het NRC. "Ik speelde een fantastisch WK, het hoogste wat er is. Dat is nogal een contrast met hier. Ik doe alles voor een bepaalde wedstrijdspanning, die was er op dat moment gewoon even niet. Het maakte me allemaal niet zoveel uit."

"Ik dacht: hoe is dat in godsnaam mogelijk?", gaat de doelman verder. "Het grootste probleem was dat ik te veel ben gaan nadenken. Je moet sommige dingen ook accepteren zoals ze zijn. Hard werken, bepaalde routines, dan komt het vanzelf wel terug. Want daar heb je lang op kunnen bouwen. Maar omdat ik er niet lekker in zat, ging ik nadenken en ratelde ik alles op."

"Op een gegeven was ik zover heen dat ik tegen mezelf zei: misschien ligt het wel aan mijn sokken. Ik heb ook andere keepershandschoenen geprobeerd. Dat was het probleem allemaal niet. Met welk idee ik dat deed? Wat nieuws proberen. Een punt om mij aan vast te houden. Die punten waren er al, alleen: ik pakte het niet vast. Ik zat met mijn gedachten ergens anders. Ik weet niet of het kwam door de teleurstelling dat de mooie transfer er niet kwam. Misschien is het een opstapeling geweest. Een echte oorzaak kan ik niet geven – als ik die wist, was het makkelijk geweest", aldus Noppert.

Lees meer:
0 reacties