Andries Noppert hekelt kritiek: "Hij is geen robot, maar een mens"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Als het aan Andries Noppert ligt, krijgt Joey Veerman dinsdag tegen Roemenië gewoon weer een basisplaats van bondscoach Ronald Koeman. De doelman van SC Heerenveen had na het mindere duel van de PSV-middenvelder tegen Oostenrijk contact met zijn goede vriend. Noppert vindt alle kritiek veel te ver gaan.

"We hebben even gebeld. Hij is een goede vriend van me geworden", zegt Noppert in gesprek met ESPN. Na de snelle wissel van Veerman kreeg de oud-Heerenvener veel kritiek over zich heen. Noppert vindt dat belachelijk. "Ja, daar heb ik ook een mening over... Laten we met zijn allen even normaal doen in Nederland."

De doelman vervolgt: "We zijn er heel goed in om iemand omlaag te schrijven. Volgens mij hebben we voor het EK twee wedstrijden gespeeld (tegen IJsland en Canada, red.), waarin Joey de pannen van de wereld speelde. Iedereen was lovend over hem. Nu levert hij een paar ballen in en zijn we met z'n allen in paniek. Joh, hij is geen robot, maar een mens."

Noppert vindt dan ook dat Veerman een nieuwe kans verdient van Koeman in het Nederlands elftal. "Ik denk dat hij een fantastische voetballer is, dat heeft hij meermaals laten zien. Hij is strijdbaar en raakt niet zo snel in paniek. Gewoon opstellen", zo besluit Andries Noppert.

Lees meer:
0 reacties