Andries Noppert gepasseerd: "Zijn prestaties waren echt ondermaats"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Andries Noppert is gepasseerd door trainer Kees van Wonderen. De doelman van SC Heerenveen ging afgelopen weekend tegen AZ in de fout. Harm Zeinstra snapt het besluit van Van Wonderen wel.

"Ergens zat het er wel aan te komen. Zijn prestaties waren echt ondermaats, wat ook zijn weerslag heeft op de rest van het team", zegt de keepersexpert tegen ESPN. "Hij heeft natuurlijk wel veel krediet en bekendheid opgebouwd door Oranje en het vorige seizoen bij sc Heerenveen. Maar we moeten er niet te zwaar aan tillen."

"Als het bijvoorbeeld de keeper van Vitesse geweest was – zonder het WK achter zijn naam – hadden we deze beslissing heel normaal gevonden", aldus Zeinstra. Hij is benieuwd wat Van Wonderen nu gaat doen: "Het kan ook zijn dat Van Wonderen nu drie wedstrijden voor Van der Hart kiest en daarna pas de balans opmaakt. In Engeland is dat normaal. Dat gebeurt nu ook met Bart Verbruggen."

Volgens Zeinstra is er sprake van een diepe vormcrisis bij Noppert. "Als je kijkt naar hoe hij vorig jaar keepte, wat hij deed bij het voorkomen van doelpunten en hoe hij uitkwam bij voorzetten: dat was gewoon heel erg goed en consistent. Je ziet nu dat hij continu moeite heeft om de juiste keuzes te maken. Dat leidt tot grote fouten", valt hem op.

Lees meer:
0 reacties