Andries Noppert duidelijk: "Het echte gif zit niet in deze groep"

Andries Noppert tegen Almere City
Andries Noppert tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Het kwam misschien wat onverwacht, maar Andries Noppert staat weer in de basis bij SC Heerenveen. Lang leek het er op dat Mickey van der Hart het seizoen af zou mogen maken, maar drie wedstrijden voor het einde krijgt Noppert toch weer de voorkeur van trainer Kees van Wonderen.

Noppert moest aan het begin van 2024 zijn basisplaats afstaan, trainde persoonlijk met Harmen Kuperus, en is nu terug onder de lat bij Heerenveen. "Ik zit weer lekker in mijn vel", begint Noppert in de Leeuwarder Courant. "Het vuur dat je hebt op een wedstrijddag, dat brandt weer. Ik doe wat ik leuk vind, zonder dat ik daarbij hoef na te denken. Ik ben ik die zware periode erg gesteund door mijn familie en gezin. Wat wil je nog meer?"

Noppert was de voorbije maanden niet altijd de man en vader die hij graag wil zijn. "Ik wil het graag goed doen. Voor mezelf, voor mijn ploeggenoten en voor de club. Maar ook thuis. Loopt het sportief niet zoals je wil? Dan neem ik die frustraties mee naar huis."

Voor SC Heerenveen en Noppert is het een teleurstellend seizoen. De Friezen kunnen de play-offs voor Europees voetbal niet meer halen, en ook Noppert speelde niet het aantal wedstrijden wat hij zou willen spelen. "Ik wil niemand persoonlijk afvallen. Maar je moet concluderen dat het echte gif niet in deze groep zit. Dat moet in de zomer veranderen", aldus Noppert. 

Lees meer:
0 reacties