Amir Ismaïl wil zich laten zien: "In mezelf blijven investeren"

Amir Ismail op de bank
Amir Ismail op de bank Foto: © Pro Shots

Amir Ismaïl debuteerde in februri van dit jaar in de hoofdmacht van SC Heerenveen. De jongeling mocht in het uitduel met Fortuna Sittard 12 minuten meedoen. De pas 19-jarige aanvaller wil nog veel laten zien in Friesland.

De jongeling is gretig, maar ook realistisch. Tegenover FeanFan zegt hij: "Ik vind het niet erg dat ik nu weer bij Onder 21 speel", zo laat hij weten. "Ik kan de knop wel omzetten. Natuurlijk ben ik gretig, maar ik weet dat de trainer uit meer goede spitsen kan kiezen. Ik heb geduld. Als ik me blijf doorontwikkelen, ga ik nog wel kansen krijgen."

Over zijn eigen kwaliteiten heeft de aanvaller ook wel wat te zeggen. "Ik ben sterk, kan goed als aanspeelpunt gebruikt worden, ben handig in de kleine ruimte en rustig voor het doel. Conditioneel kan ik nog wel een stap maken en ook met looopacties kan ik slimmer worden. Ik ben dit jaar gestopt met het Cios, zodat ik me helemaal kan focussen op het voetbal. Het was moeilijk te combineren. Ik wil nu in mezelf blijven investeren. Ik mag ook volgend jaar nog in de Onder 21 voetballen, maar het zou mooi zijn als ik dit kan overslaan", besluit een ambitieuze Ismaïl.

Lees meer:
0 reacties