Amin blikt terug: "Ik draag die frustratie altijd met mij mee"

Rewan Amin in het shirt van SC Heerenveen
Rewan Amin in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Afgelopen week werd Rewan Amin opgeroepen voor het nationale elftal van Irak. Een mooi moment voor de middenvelder, die in zijn jongere jaren voor SC Heerenveen uitkwam.

In de jeugd speelde Amin samen met spelers als Joost van Aken en Andries Noppert. Hij groeide op in een asielzoekerscentrum in Leeuwarden. "We zijn destijds gevlucht en kwamen meteen in Leeuwarden terecht. Het was toen in Irak echt niet veilig. Heel erg onstabiel. We woonden in Koerdistan, onder het regime Sadam Hussein", blikt hij terug tegenover Omrop Fryslân.

Op aandringen van zijn ouders gaat Amin voetballen, bij L.A.C. Frisia. "We voetbalden altijd bij het asielzoekerscentrum. Mijn moeder zei: zet hem op voetbal, dan kan 'ie vriendjes maken. Mijn vader was nog een beetje van: rustig aanpassen. Maar mijn moeder zei hij vindt het leuk, doe maar gewoon." Daarna maakte hij de stap naar SC Heerenveen en daar maakt de middenvelder indruk: in 2013 wil Arsenal hem hebben.

"Als jonge jongen sta je er nog niet zo bij stil. Je bent bezig met voetballen bij Heerenveen en Oranje. Je leven gaat precies zoals het moet. Je voelt je prettig bij het leven zoals het is, maar ik denk dat ik er toen nog niet zo bij stil stond", geeft hij aan. Zijn ouders vinden het echter niet verstandig om naar Engeland te vertrekken.

"Ik had een hele goede tijd bij Heerenveen. Ik dacht: ik ga het eerste van Heerenveen halen. Ik voelde me daar thuis. Het was niet een hele moeilijke beslissing. Ik heb er geen spijt van dat ik geen ja heb gezegd", aldus Amin, die uiteindelijk nooit verder kwam dan spelen voor Jong Heerenveen. "Ik schoot misschien net tekort. Ik heb er twaalf jaar gevoetbald. Ik draag die frustratie wel altijd met mij mee, dat ik geen enkele minuut gemaakt heb", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand