'Als we winnen van Heerenveen, ziet de wereld er weer heel anders uit''

SC Heerenveen treft zondagmiddag met Roda JC de huidige nummer laatst in de Eredivisie. De Limburgers haalden nog maar zeven punten uit dertien duels maar achten zichzelf zeker niet kansloos tegen SC Heerenveen. Aanvaller Mikhail Rosheuvel (27) denkt dat zijn ploeg zeker in de omschakeling de Friezen pijn kan doen.

"Dani Schahin is de kapstok van ons team, een echt aanspeelpunt die heel sterk aan de bal is en twee centrale verdedigers bezighoudt", vertelt Rosheuvel op de clubsite van Roda JC. "Het is een fijne spits om mee te spelen en goed om in je team te hebben. En waar Gyliano (van Velzen, red.) heel technisch is, hebben Mario (Engels) en ik meer snelheid. Daar kunnen we tegenstanders pijn mee doen en ver naar achteren drukken." 

Rosheuvel ziet vooral aan de rechterkant bij Heerenveen kansen, waar vleugelverdediger Denzel Dumfries veel aanvallende impulsen heeft. "Als hun backs op willen komen, zullen ze daar in ieder geval goed over moeten nadenken. Het zal zwaar worden, maar dat geldt voor elk duel", vervolgt Rosheuvel, die ondertussen ook realistisch is over de kansen van Roda JC dit seizoen.

"Onze doelstelling is om de play-offs te vermijden en ver in de Beker te komen. Dat zou een heel mooie prestatie zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Veel clubs staan nog dicht bij elkaar, daarom moet we ons niet gek laten maken door de buitenwereld. En als we van Heerenveen winnen, ziet de wereld er weer heel anders uit", besluit Rosheuvel hoopvol.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand