'Als we die niet hadden, hadden we geen bestaansrecht gehad''

De speelsters van SC Heerenveen Vrouwen klommen afgelopen week in de telefoon om zo sponsoren binnen te halen. Het doel? Tweehonderd 'vrienden' die ieder 347 euro betalen. Daarmee zou de club een totaalbedrag van bijna 70.000 euro ophalen.

"De belactie heeft niet opgeleverd wat we zouden willen, maar het is wel een begin", geeft voorzitter Jessica Roosenburg aan in gesprek met Omrop Fryslân. "We moesten sowieso aan de bak met sponsoring, ook als er geen corona was geweest. Maar corona maakt het nu een stuk lastiger voor ons", is ze duidelijk. "Veel bedrijven hebben het ook gewoon moeilijk, dus het is zoeken."

'We verzinnen nu van alles. We wilden veel positiviteit uitstralen en er gewoon zijn. Volgens mij lukt dat heel goed, zijn we positief aanwezig en zitten we met zijn allen in een flow", vervolgt Roosenburg. "Wij hebben er vertrouwen in en het zou heel fijn zijn als het bedrijfsleven ook vertrouwen in ons krijgt en ons daarbij gaat helpen. Want dan kunnen we gewoon doorgaan met de ontwikkeling van deze sport en het realiseren van de dromen van zoveel meisjes."

SC Heerenveen heeft tot dusver dertien 'zakelijke vrienden', maar er staan er nog een aantal 'in twijfel', zoals Roosenburg zegt. "Die mogen we volgende week terugbellen. We hebben nog wat belletjes te doen. We blijven actief", verzekert de voorzitter, die heel blij is met het grote aantal vrijwilligers dat zich inzet voor SC Heerenveen.

"Als we die niet hadden, hadden we helemaal geen bestaansrecht gehad. Dat is natuurlijk ook een enorme kostenbesparing. Dat je met zo'n grote groep mensen werkt en dat iedere euro die binnenkomt ook echt kan gaan naar de sport. De vrijwilligers hebben voldoende aan het leuk hebben met elkaar en daar ben ik super dankbaar voor en de speelsters ook. Anders hadden we echt niet kunnen voetballen", aldus Roosenburg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand