'Als Vlap het zo goed blijft doen, dan is hij na dit seizoen weg''

Tony Alberda (44) speelde bij als voetballer bij zowel SC Heerenveen als FC Groningen. Hij ziet dat de voetbalbolwerken uit het hoge noorden de laatste jaren niet meer aan de verwachtingen van de supporters kunnen voldoen.

Bij beide ploegen staat er druk op de ketel, want de resultaten vallen tegen. "FC Groningen heeft het nog wat zwaarder dan Heerenveen. Het heeft alles te maken met budgetten. Er is minder geld dan voorheen en er wordt gevist in de vijver van 'net niet'. Het tekort aan geld is ontstaan door het opstappen van veel sponsors'', stelt Alberda in het Dagblad van het Noorden.

Veel bedrijven zijn gestopt met sponsoren en die zijn moeilijk terug te lokken. "Dat kan alleen door vooral in thuiswedstrijden heel mooi te voetballen. Noem het maar de belevingsfactor. Mensen willen graag bij succes horen. Is er geen succes, dan lopen de tribunes leeg. Voetbal is keihard. In mijn tijd wilde iedereen erbij horen en de noordelijke derby leefde echt. Dat is niet meer zo. Mensen ergeren zich aan het niveau en denken nog voordat ze naar de wedstrijd gaan: het wordt helemaal niks."

Alberda ziet bij beide ploegen wel een geweldige speler, maar het is de vraag hoe lang die nog in het noorden te bewonderen zijn. "Als Doan verkocht wordt, dan heeft de club helemaal geen enkele leuke speler meer over. Als Vlap het bij Heerenveen zo goed blijft doen, dan is hij na dit seizoen ook weg."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand